Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Rames Rattana-chaweng efter överfallet
Överfallet på Rames Rattana-chaweng (17 december 2012)

Under måndagsnatten den 17 december 2012 överfölls Demokratiska partiets vice talesman Rames Rattana-chaweng utanför sin lägenhet i Bangkokdistriktet Bang Na. Rames skadades mycket allvarligt och fick en skallfraktur. På tisdagen kommenterade oppositionsledaren Abhisit det inträffade och menade att det låg politiska motiv bakom överfallet.

Abhisit berättade att han fått information om att Rames tillstånd hade förbättrats och att han inte längre behövde respiratorhjälp. Han kunde kommunicera med ögonrörelser, men inte tala ännu. Hans tillstånd var allvarligt, men lyckligtvis hade han inga blödningar i hjärnan.

Abhisit bad regeringen och den nationelle polischefen Adul Saengsingkaew om att snabbt undersöka och klara upp brottet. "Rames hade nyligen blivit utsedd att göra politiska uttalanden (till media) och det här överfallet tyder på en hotbild. Rames hade berättat för mig en gång tidigare att han var förföljd," sade Abhisit. Han tillade att Rames frånvaro i hög grad skulle påverka Demokratiska partiets arbete då han var en mycket viktig kugge inom partiet.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-17, 12.59
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.