Mer än tre fjärdedelar av befolkningen i en opinionsundersökning utförd av Bangkok Poll menade att de skulle motsätta sig regeringens politik om den också medförde korruption. Undersökningen om hur befolkningen i Bangkok menade att korruptionen kunde lösas under Yinglucks regeringstid omfattade 1 039 tillfrågade personer över 18 år. 79,1 procent av de tillfrågade var emot regeringens populistiska politik om det innebar korruption, men 20,9 procent var beredda att acceptera detta.
Angående orsakerna till korruptionen i det thailändska samhället skyllde 62,9 procent på parlamentarikerna i representanthuset och senaten. Andra skyllde på lokala politiker på tambon- (kommun) och provinsnivå. Då de ombads att peka ut de politiker som de menade var mest ärliga valde 35 procent premiärminister Yingluck, 32,3 procent Demokratiska partiets chefsrådgivare Chuan Leekpai och 14,6 procent valde oppositionsledaren Abhisit Vejjajiva. De tillfrågade menade också att en del av de thailändska lagarna hade kryphål och var omoderna.
Omkring 88 procent menade att korruptionen nu var på sin högsta nivå någonsin, medan 12 procent menade att den var på den lägsta. 64,2 procent menade att regeringen inte tyckte att problemet med korruption var någon viktig fråga, medan 35,8 procent tvärtemot menade att regeringen gjorde sitt yttersta för att lösa problemet.
Tillfrågade om de var nöjda med regeringens insatser mot korruptionen svarade 30,1 procent ja, medan 69,9 procent inte var nöjda. Bangkok Poll sade att 51,8 procent tyckte att regeringens rissubventionsprogram var det mest korrupta, följt av projekten för katastrofhjälp och vattenförvaltningsprojekten (19,3 procent) och projektet med en dator till varje skolbarn.
Tillfrågade om hur ekonomin i landet skulle påverkas om Thailand misslyckades med att ta itu med korruptionen svarade 83,7 procent att landets investeringssektor skulle drabbas hårdast medan 14,6 procent menade att påverkan skulle vara minimal.
Thailand hade ramlat ner på 88:e plats av 176 i 2012 års Corruption Perceptions Index (Datchani Phap Lak Khorapchan) ดัชนีภาพลักษณ์คอร์รัปชัน sammanställt av det Berlin-baserade Transparency International (Ong Kon Khwam Prong Sai Sakon) องค์กรความโปร่งใสสากล. Thailand fick här 37 av 100 poäng, vilket var samma poäng som Malawi (Prathet Malawi) ประเทศมาลาวี, Marocko (Prathet Morokko) ประเทศโมร็อกโก, Surinam (Prathet Surinam) ประเทศซูรินาม, Swaziland (Prathet Sawasilaen) ประเทศสวาซิแลนด์ och Zambia (Prathet Saembia) ประเทศแซมเบีย hade fått.
Den globala antikorruptionsorganisationen hade ändrat sin metod för att ranka de 176 länderna detta år. Tidigare hade de rankats med poängen 0-10 där 0 innebar mycket korrupt och 10 mycket liten korruption. Poängskalan hade nu ändrats till 0-100. Thailand hade året innan rankats som nummer 80 av 183 länder som listats i 2011:s korruptionsindex med ett poängtal på 3,4.
Söndagen den 9 december publicerades ännu en opinionsundersökning. Denna gång av Suan Dusit Poll. Denna undersökning slog fast att de tillfrågade ansåg att politiker var mer korrupta än någon annan yrkesgrupp. 45,39 procent ansåg att politiker var mest korrupta. Därefter kom statstjänstemän med 30,24 procent, poliser och militärer med 12,86 procent och affärsmän och investerare som fick 11,51 procent av rösterna.
Tillfrågade om vad de tyckte om Thailands ranking som nummer 88 i årets korruptionsindex svarade 33,25 procent att det var skamligt och att det skadade landets image. 28,06 procent menade att problemet snarast måste lösas, 22,96 procent hade blivit mer oroade över korruptionen i sitt hemland och 15,73 procent sade att åtgärderna och straffen för korruption fortfarande var otillräckliga.
Undersökningen som omfattade 1 289 personer i hela landet hade genomförts den 6-8 december.