De allmänna valen genomfördes som planerat söndagen den 2 februari 2014. Röstningen vid 69 av 375 valdistrikt hade störts av oppositionen, som ville bojkotta valet, vilket hade tvingat fram omval i en del av de drabbade distrikten. Dessa skulle genomföras den 2 mars.
Direkt efter söndagsvalet sade Demokratiska partiets vice partiledare Ong-ard Klampaibul att partiet skulle lämna in en begäran till ombudsmannens kontor för att be om en dom från författningsdomstolen om att valet skulle ogiltigförklaras. Ong-ard menade nämligen att valet var i strid med både vallagen och författningen och Demokratiska partiet skulle nu samla bevis som därefter skulle lämnas över till ombudsmannens kontor. Denna begäran skulle hållas isär från en tidigare begäran som lämnats in av Virat Kullayasiri, som var chef för Demokratiska partiets juridiska kontor.
Ong-ard uppmanade regeringen att sluta använda nöddekretet som gällde i Bangkok med omnejd. Då valet nu var klart var det heller inte nödvändigt att använda denna lag. Dessutom var det uppenbart att demonstrationerna inte hade skapat det våld som berättigade ett användande av nöddekretet. Nöddekretet försämrade bara tilliten till landets ekonomi och turismen, sade Ong-ard.
Sent under tisdagen den 4 februari meddelade FN sin oro över de aktioner som underminerat den demokratiska processen i Thailand. Generalsekreterare Ban Ki-moon refererade till att väljare hade hindrats från att rösta i söndagens val och bad alla parter att lösa sina problem genom dialog.
De regeringsfientliga demonstranterna hade blockerat leveranser av valurnor till vallokalerna vilket resulterat i att röstningen hade ställts in vid nästan 10 procent av landets 90 000 vallokaler. Valkommissionen menade att det kunde ta flera veckor innan valprocessen var komplett.