Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Abhisit framträder i TV
Tidigarelagda val om våldet upphör

Onsdagen den 14 juli 2010 förklarade premiärminister Abhisit att de kommande allmänna valen kan komma att tidigareläggas om alla parter upphör med våldsanvändning.

Tillfrågad om han trodde att situationen i landet skulle vara stabilt nog i mitten av 2011, för att upplösa representanthuset och hålla allmänna val svarade Abhisit litet svävande att det berodde på hur folk från olika grupperingar skulle agera. Så sent som den 4 juli hade Abhisit talat om allmänna val inom mindre än ett år.

Allmänna val kommer inte att utlysas så länge det råder oro i landet sade premiärminister Abhisit på onsdagen den 1 september. Hans uttalande kom dagen efter att den statliga TV-stationen NBT hade attackerats med en M79-granat.


(Polisen undersöker brottsplatsen)

Granaten hade exploderat framför TV-stationen på Vibhavadi Rangsit Road, men hade bara skadat tre bilar. Polisen som undersökte brottsplatsen trodde att granaten hade avfyrats från den avgiftsbelagda vägen till Don Mueang.

Abhisit sade också att han inte trodde att de som stod bakom attacken hade för avsikt att fördröja valet, vilket Pheu Thais Chalerm Yubamrung hade sagt. Han vägrade att spekulera i om attacken hade utförts av samma grupp av människor som stått för attacker under rödskjortornas demonstrationer.

Han sade att han bett biträdande premiärministern Suthep Thaugsuban att försöka arrestera de som stod bakom attacken och deras nätverk. Han såg attacken som ett försök på att misskreditera regeringens trovärdighet.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-03-29, 12.13
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.