Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Chavalit Yongchaiyudh
Chavalit Yongchaiyudh förespråkar en nationell regering (3 juli 2010)

Lösningen på den nuvarande politiska krisen är att bilda en nationell regering genom att bjuda in alla partier att lösa landets problem. Detta sade Pheu Thais ordförande Chavalit Yongchaiyudh lördagen den 3 juli 2010. Ett liknande förslag hade, som tidigare nämnts, framförts av Sanoh Thienthong den 16 mars.

Söndagen den 4 juli motsatte sig premiärminister Abhisit Chavalit Yongchaiyudhs förslag. "General Chavalit har föreslagit detta länge men det är oklart hur en sådan regim skulle sättas samman," sade Abhisit. Abhisit sade också att hans regering hade hållit sig till de parlamentariska spelreglerna och att allmänna val skulle hållas inom mindre än ett år.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-03-29, 12.11
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.