Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Somchai Wongsawat
Anklagelser angående händelserna i oktober 2008 (7 september 2009)

Måndagen den 7 september 2009 förklarade antikorruptionskommissionen (NACC) att Patcharawat Wongsuwan, Somchai Wongsawat, Chavalit Yongchaiyudh och Suchart Muenkaew gjort sig skyldiga till brott i samband med det våldsamma tillslaget mot PAD den 7 oktober 2008.

Det kan vara bra att känna till att försvarsminister Prawit Wongsuwan och Patcharawat Wongsuwan är bröder.

Premiärminister Abhisit sade på tisdagen att han skulle invänta att NACC bekräftade sin dom innan han vidtog några vidare åtgärder.

Tisdagen den 8 september uttalade sig Somchai Wongsawat i ärendet. Han menade att polisen bara gjort sin plikt den 7 oktober 2008 och skulle berömmas för detta istället för att riskera att hamna inför rätta. En fällande dom kunde medföra att polisen i framtiden inte kommer att agera mot demonstranter.

På morgonens presskonferens visade Somchai upp en kopia av en kabinettsresolution från den 7 oktober 2008 för att bevisa att det inte beordrats någon våldsanvändning mot gulskjortorna. Somchai tyckte också att NACC skulle undersöka påståendena om att premiärminister Abhisit hade beordrat våld mot rödskjortorna i april 2009.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-11-24, 16.34
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.