Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Wuthi Puawes
Puea Thai vill skynda på utredningen av flygplatsockupationerna (augusti 2009)

Oppositionspartiet Puea Thai lämnade tisdagen den 25 augusti 2009 över ett brev till polisen där man bad dem att skynda på utredningen gällande de PAD-ledare som de menade varit ansvariga för stängningen av Bangkoks båda flygplatser 2008. Brevet lämnades över av Puea Thais talesman Prompong Nopparit till vice polischefen Wuthi Puawes, som var ansvarig för utredningen.

I brevet påtalade man att polisen inte visat på några framsteg i ärendet trots att det gått nästan ett år sedan flygplatserna stängdes. Puea Thai hotade att anmäla premiärminister Abhisit och polischef Wuthi till antikorruptionskommissionen (NACC) om de kommande tio dagarna inte innebar några framgångar. Det skulle då riktas en anklagelse om myndighetsmissbruk mot de två enligt artikel 157 i strafflagen (pramuan kotmai aya) ประมวลกฎหมายอาญา.


Stavningsvarianter;

Strafflagen; Criminal Code of Thailand, Penal Code.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-10-19, 08.36
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.