Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Kittiwattana Pokmontri
Påståenden om planer att störta regimen (9 oktober 2010)

En politiker som bor utomlands och som vill tillbaka till makten har slagit sig samman med ett politiskt parti i ett försök att störta Demokratiska partiets koalitionsregering. Detta påstod Suphachai Jaisamut som var talesman för partiet Bhumjaithai lördagen den 9 oktober 2010.

"Men försöket kommer att misslyckas så länge som koalitionspartierna står enade," sade han. Han sade också att premiärminister Abhisit Vejjajiva och finansminister Korn Chatikavanij hade informerats om planerna.

Det stod snabbt klart att anklagelsen var riktad mot partiet Puea Pandin och parlamentsmedlemmen Mom Ratchawong Kittiwattana Pokmontri (Kittiwatthana Pokmontri) หม่อมราชวงศ์กิตติวัฒนา ปกมนตรี (3 september 1933-).

Föga överraskande förnekade Kittiwattana samma dag att en politisk fraktion inom hans parti, ledd av Pinij Charusombat, planerade att störta regeringen.

Kittiwattana var dotter till prins Wiwatthanachai (Phra Ong Chao Wiwatthanachai) พระองค์เจ้าวิวัฒนไชย (29 april 1899-22 augusti 1960), som tidigare hade upphöjts från Mom Chao Wiwatthanachai Chaiyan หม่อมเจ้าวิวัฒนไชย ไชยันต์. Pappan var i sin tur en sonson till kung Mongkut.


Stavningsvarianter;

Kittiwattana Pokmontri; Kittiwattana Chaiyan Pokmontri.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-03-31, 21.58
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.