Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Surachai Thewarat
Nya anklagelser om terrorism (22 juli 2010)

Torsdagen den 22 juli 2010 sade polisens utredare, överstelöjtnant Thawal Mangkhang (Thawan Mangkhang) ถวัลย์ มั่งคั่ง från departementet för särskilda utredningar (DSI), att man skulle ha tillräckliga bevis för att kunna åtala några individer för terrorism i slutet av månaden.

Thawal, som hade hand om ärendena, sade att det nu inte längre var nödvändigt för DSI:s utredare att åka till Bangkokhäktet för ytterligare förhör med Surachai Thewarat สุรชัย เทวรัตน์ (7 november 1984-).

Surachai Thewarat, alias Rang หรั่ง, som varit en nära medarbetare till Khattiya Sawasdipol (Seh Daeng), hade arresterats i Lopburi anklagad för terrorism. DSI menade att han varit inblandad i åtminstone åtta terrordåd under demonstrationerna i april-maj.

Veckan innan hade DSI under en presskonferens sagt att Surachai Thewarat också tillhört ett gäng som handlat med vapen. Provokatörer från DSI och marinen hade lurat gänget att sälja vapen till dem och Surachai anklagades därför också för inblandning i illegal vapenhandel.

Surachai Thewarat hade verkat samarbetsvillig i början, men hade senare vägrat att bidra med ytterligare upplysningar då DSI nekat hans begäran om att få bli åklagarvittne i terrormålet.

Polisen och överstelöjtnanten Phayao Thongsen พเยาว์ ทองเสน, som utreder bombattacken mot partiet Bhumjaithais partihögkvarter, sade att de tre misstänkta Anek Singkhunthod, Kampol Kamkong och Detpol Puthajong också hade anklagats för terrorism. De tre erkände sin inblandning i bombdådet men förnekade terroristanklagelserna, sade Phayao.


Stavningsvarianter;

Thawal Mangkhang; Thawan Mangkang.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-10-13, 10.00
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.