Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Cannabis
Thailand legaliserar cannabis (25 januari 2022)

Den 25 januari 2022 avkriminaliserade Thailand bruket av cannabis, eller marijuana, och blev samtidigt den första nationen i Asien som legaliserade drogen. Användandet av cannabis hade kriminaliserats 1935 i Cannabis Act 2477 BE och sedan igen 1979 i Narcotics Act 2522 BE.

2018 blev Thailand den första asiatiska nation som tillät medicinsk användning av cannabis. Den 8 maj meddelade hälsominister Anutin Charnvirakul på Facebook att staten skulle distribuera en miljon gratis cannabisplantor i hela landet med början den 9 juni. Samma dag togs alla delar av cannabisplantan bort från listan över kategori 5-droger och alla cannabisrelaterade rättsfall lades ned. Omkring 4 200 fångar frigavs redan samma dag.

Numera är därför innehav, odling, distribution, konsumtion och försäljning av cannabis legalt för personligt bruk. En del begränsande regler återstår och import och export av cannabis är starkt reglerat. Det är tillåtet att röka cannabis privat, men att röka offentligt är fortfarande förbjudet. Brott mot detta kan resultera i tre månaders fängelse och/eller en bot på 25 000 baht.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-07-28, 06.54
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.