Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Sombat Thamrongthanyawont. Foto: Thai Rath
Bildandet av en kommitté för författningsändringar (8 juni 2010)

Efter tisdagens kabinettsmöte den 8 juni 2010 berättade premiärminister Abhisit att han utnämnt Sombat Thamrongthanyawong สมบัติ ธำรงธัญวงศ์ (17 april 1951-) att leda en kommitté som skulle arbeta med författningsändringarna. Sombat var rektor för det tidigare omtalade National Institute of Development Administration (NIDA). Abhisit sade att Sombat själv skulle få välja kommitténs 19 medlemmar.

Sombat sade att han skulle föreslå att akademiker från olika fakultet och från flera olika universitet inklusive Thammasat, Chulalongkorn och Sukhothai Thammathirat Open University skulle ingå som medlemmar i kommittén.

Efter bildandet skulle kommittén sammanträda för att planera arbetet baserat på inkomna förslag från den parlamentariska kommittén för nationell försoning och författningsändringar som leddes av senator Direk Thuengfang (Direk Thuengfang) ดิเรก ถึงฝั่ง (22 januari 1946-). Det handlade om förslag om ändringar på sex punkter i författningen, inklusive artikel 237, som handlade om upplösande av partier som döms skyldiga till valfusk.


(Direk Thuengfang)


Stavningsvarianter;

Sombat Thamrongthanyawong; Sombat Thamrongtanyawong.

Direk Thuengfang; Direk Thungfang.

Denna artikel senast uppdaterad: 2022-12-13, 10.19
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.