Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Sondhi Limthongkul
Thaksins förtalsmål mot Sondhi avvisas (28 februari 2013)

Domstolen i Min Buri avvisade torsdagen den 28 februari 2013 en stämning om förtal som Thaksin lämnat in mot PAD:s Sondhi Limthongkul och fem andra personer.

Enligt stämningen hade de sex anklagade den 28 mars 2008 gjort ett uttalande där de påstod att Samak Sundaravejs dåvarande regering planerat att ändra sektionerna 237 och 309 i 2007 års författning. Detta med avsikten att förhindra PPP från att bli upplöst för valfusk och för att kunna rentvå Thaksin från alla korruptionsanklagelser.

Uttalandet hade också handlat om Ratchadaphisekfallet där Thaksin hade dömts till två års fängelse den 21 oktober 2008.

Denna markaffär kan du läsa mera om i det tidigare avsnittet ”Thaksin Shinawatra och hans efterträdare,” artiklarna ”Rättegångarna mot Thaksin inleds (12 mars 2008),” och ”Den första domen mot Thaksin Shinawatra (21 oktober 2008).”

De anklagade hade också kritiserat Thaksins regering för de hårda metoder som man använt i sitt krig mot narkotikan med omkring 2 600 döda och att man försökt privatisera statliga företag för att gynna en speciell grupp personer.

Se även det tidigare avsnittet ”Thaksin Shinawatra och hans efterträdare,” artikeln ”Kriget mot narkotikan och fattigdomen (2003).”

Domstolen avslog målet med motiveringen att det var en normal företeelse att kritisera en välkänd ledare för landets administration för påstådda misslyckanden och misstag.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-08-02, 08.04
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.