Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Chuan Leekpai
Förtalsanklagelserna mot Chuan Leekpai (21 november 2012)

Appellationsdomstolen avslog onsdagen den 21 november 2012 att ta upp ett förtalsärende mot Demokratiska partiets chefsrådgivare Chuan Leekpai i brist på tillräckliga bevis. Bakom anmälan stod Pheu Thais talesman Prompong Nopparit.

Prompong hade gjort sin anmälan mot Chuan efter att han den 7 juli 2010 skulle ha sagt till reportrar att Prompong ljög, saknade trovärdighet och inte var någon bra person.

Chuan hade sagt detta efter att Prompong sagt att en äldre medlem i Demokratiska partiet och tidigare premiärminister vars namn började på "ch" var i maskopi med och uppmuntrade ett politisk parti att inte delta i fyllnadsvalet som skulle tillsätta en ny parlamentsmedlem från Bangkok.

Domstolen sade att svarandens uttalande inte kunde betraktas som fel i juridisk mening då han menade att målsägaren pekat ut honom och därför svarade med hård kritik.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-04-03, 16.24
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.