Ayutthaya - Konungariket Ayutthaya
Highslide JS
Si Satchanalais historiska park
Krig mot Chiang Mai (1474-)

1474 var det åter dags för krig mot Chiang Mai efter en period av relativ fred. Detta år försökte Sukhothai erövra Si Satchanalai men slogs tillbaka.

Diplomatiska försök mellan Ayutthaya och Chiang Mai att lösa fientligheterna hade misslyckats och resulterade till sist i att Ayutthaya invaderade Chiang Mais territorium.

1475 försökte kung Tilok av Chiang Mai uppnå en fred, efter att ha drabbats av en rad motgångar. Men trots att inget formellt fredsavtal ingicks blev det ändå ett uppehåll med striderna under mer än tio år.

Under denna relativt fredliga period tycks kung Tilok av Chiang Mai ha ägnat sina sista regeringsår åt att lösa problem på hemmaplan.

Denna artikel senast uppdaterad: 2017-06-02, 20.51
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.