Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Arisman Pongruangrong
Arisman Pongruangrong döms för förtal (21 april 2017)

Arisman Pongruangrong dömdes fredagen den 21 april 2017 till ett års fängelse av högsta domstolen. Han dömdes för förtal av den tidigare premiärministern Abhisit Vejjajiva på två punkter, som var för sig resulterade i sex månaders fängelse. Domstolen gick inte med på villkorlig dom då Arismans tal också betraktades som kritiskt mot den kungliga institutionen.

Det handlade om vad han sagt den 11 oktober och den 17 oktober 2009 vid Demokratimonumentet och Government House. Arismans tal hade sänts av People Channel, som var känd som rödskjortornas egen satellitkanal.

Arisman var inte närvarande vid domstolen då han vid den här tiden avtjänade ett fyraårigt straff i Pattaya för att ha stört ut ASEAN-mötet där 2009.

Se även den tidigare artikeln ”Domarna i förbindelse med stormningen av ASEAN-mötet 2009 (5 mars 2015).”

Denna artikel senast uppdaterad: 2020-05-26, 18.45
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.