Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Somsak Prissanananthakul
Somsak Prissanananthakul fråntas ett hus för 16 miljoner baht (29 september 2016)

I en dom från högsta domstolens kriminalavdelning för övervakning av innehavare av politiska ämbeten den 29 september 2016 godkändes beslagtagandet av en fastighet värderad till 16 miljoner baht. Huset tillhörde Somsak Prissanananthakul som tidigare varit parlamentsmedlem för partiet Chartthaipattana.

Beslutet hade tagits då Somsak misslyckats med att redovisa varifrån han fått pengarna till köpet. Den tidigare utbildningsministern meddelade att han accepterade domstolens dom.

Åklagarna hade förra året åtalat Somsak och bett domstolen om att beslagta fastigheten då han misslyckats att deklarera den då han var minister. Huset var byggt 1998 i hans hemstad i provinsen Ang Thong.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-04-02, 14.55
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.