Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Chavanont Intarakomalyasut
Domen mot Chavanont Intarakomalyasut från Demokratiska partiet (29 september 2016)

Högsta domstolen dömde onsdagen den 28 september 2016 Demokratiska partiets talesman Chavanont Intarakomalyasut till en tvåårig villkorlig fängelsedom och en bot på 100 000 baht i ett förtalsmål mot den tidigare utrikesministern Surapong Tovichakchaikul.

Brottmålsdomstolen hade tidigare också funnit Chavanont skyldig till förtal och dömt honom till två års fängelse och en bot på 100 000 baht. Domen hade sedan omvandlats till en villkorlig dom då Chavanont inte var dömd för några tidigare brott.

Men appellationsdomstolen hade sedan ändrat domen till Chavanonts fördel. Domstolen menade att Chavanont inte hade påstått att Surapong hade skadat landet utan hade bara ställt frågor för att reda ut vad som hade hänt. Men ärendet hade gått vidare till högsta domstolen som återigen ändrade domen.

Bakgrunden till förtalsmålet var att Chavanont under en presskonferens i september 2011 hade anklagat Surapong för att vara delaktig i att ha avlägsnat medlemmar i den thai-kambodjanska gemensamma gränskommissionen (JBC), vilket skulle ha gynnat Kambodja.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-04-01, 11.33
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.