Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Sondhi Limthongkul
Sondhi Limthongkul frias för förtal mot Thaksin Shinawatra (25 augusti 2016)

Högsta domstolen friade torsdagen den 25 augusti 2016 Sondhi Limthongkul för förtal av den tidigare premiärministern Thaksin Shinawatra. Men Sondhis medarbetare Sarocha Pornudomsak dömdes till två års fängelse villkorligt och en bot på 20 000 baht.

De två hade anklagats för förtal av Thaksin efter att Sarocha hade spelat upp en inspelning med kommentarer av Sondhi under deras gemensamma TV-show Yam Fao Paen Din i augusti 2007.

I maj 2012 hade brottmålsdomstolen dömt både Sondhi och Sarocha till sex månaders fängelse med en två år lång prövotid samt en bot på 20 000 baht var. Men appellationsdomstolen hade sedan friat dem och ärendet hade därefter tagits upp av högsta domstolen.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-03-23, 15.47
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.