Nutid - Militären tar över
Highslide JS
Wissanu Krea-ngarm
Den nya tillfälliga författningen (22 juli 2014)

Jag har tidigare berättat att militärjuntan hade satt författningen från 2007 ur spel då de tog över makten, men man behöll den del som handlade om monarkin.

Efter internationella påtryckningar meddelade Prayut Chan-o-cha att han skulle presentera en tillfällig ny författning och en provisorisk regering senast i september 2014.

Den 23 juni 2014 tillkännagavs det att Wissanu Krea-ngarm (Witsanu Khrüangam) วิษณุ เครืองาม (15 september 1951-), som var föreläsare i juridik vid Chulalongkornuniversitetet, arbetade med utarbetandet av en tillfällig författning.


(Wissanu Krea-ngarm)

Wissanu hade assisterats av Pornpetch Wichitcholchai (Phonphet Wichitchonlachai) พรเพชร วิชิตชลชัย (1 augusti 1948-), som också var föreläsare i juridik vid samma universitet. Pornpetch var känd för sitt misslyckade försök att utvidga majestätsbrottslagen till att omfatta samtliga medlemmar i kungahuset och riksrådet.


(Pornpetch Wichitcholchai)

Den 22 juli 2014 fick general Prayut en audiens hos kungen i sommarpalatset Klai Kangwon där han presenterade den nya tillfälliga författningen. Efter att kungen hade godkänt den och signerat den trädde den i kraft och den publicerades i Royal Gazette.


Stavningsvarianter;

Wissanu Krea-ngarm; Wissanu Krea-ngam.

Pornpetch Wichitcholchai; Pornpet Wichitchonlachai.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-04-14, 15.24
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.