Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Boonlert och Sondhi
UDD anklagar Sondhi Limthongkul och Boonlert Kaewprasit för uppror (30 oktober 2012)

Advokater från UDD bad tisdagen den 30 oktober 2012 avdelningen för brottsbekämpning (CSD) att agera mot PAD:S Sondhi Limthongkul och Pitak Siams Boonlert Kaewprasit för att de uppviglat till uppror och en kupp.

Det juridiska teamet, som leddes av Karom Polpornklang (den tidigare Karom Phonthaklang), sade att UDD redan den 26 januari hade lämnat in klagomål till CSD mot de två, men att inget hade hänt.

Detta är nämnt i den tidigare artikeln " Anklagelserna mot Sondhi Limthongkul och Boonlert Kaewprasit (26 januari 2012)."

Därför påminde de CSD om det tidigare klagomålet och lämnade också över fler bevis för att stödja sin sak. Bland dessa bevis fanns CD-inspelningar från Pitak Siams söndagsdemonstration och rapporter från internet och tidningar.

Om CSD inte agerade efter detta besök skulle de vända sig till den nationella polischefen Adul Saengsingkaew och biträdande premiärminister Chalerm Yubamrung och kanske också lämna över en begäran till författningsdomstolen, sade Karom.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-12-07, 22.07
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.