Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Michel Mass
Polisen förhör en holländsk korrenspondent (26 september 2012)

Särskilda utredare vid DSI hade förhört en holländsk radioreporter angående den italienske pressfotografen Fabio Polenghis död under upploppen 2010. Detta hade gjorts under gårdagen rapporterades det den 26 september 2012.

Polisen och generallöjtnanten Worapong Chewprecha (Woraphong Chiaopricha) วรพงษ์ ชิวปรีชา, som var rådgivare till den nationella polischefen, hade också träffat den vice generaldirektören för DSI, polisöversten Prawet Moolpramuk, för att diskutera fallen med de 91 dödade under våldsamheterna under april-maj 2010.


(Worapong Chewprecha)

Worapong som övervakade utredningen sade att den ännu inte var komplett. Det fanns fortfarande ett utländskt vittne att förhöra.

Detta vittne var Michel Mass มิเชล มาสส์, som var korrespondent vid en holländsk radiostation. Han hade berättat för polisen att han varit närvarande då den italienske pressfotografen Fabio Polenghi blev skjuten till döds. Mass hade själv träffats av två skott, men överlevt.

Michel Mass berättade att han höll på med att rapportera om rödskjortornas aktiviteter då han blev skottskadad. Han hade ingen aning om vem som skjutit honom, men av ljudet att döma verkade skotten ha kommit från det område där soldaterna befann sig.

Han lämnade över fotografier och gevärskulor till polisen som bevis och förklarade för utredningsteamet var han och Fabio Polenghi hade befunnit sig då de blev skjutna.

Mass hade heller inte sett vem som sköt Fabio Polenghi då det var skottlossning och kaos runt omkring dem vid händelsen. Han räknade inte med att någon skyldig skulle bli gripen, men han ville veta vem som bar ansvaret för det inträffade.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-10-20, 14.18
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.