Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Avhoppare från södra Thailand vill ha rättvisa och säkerhet (22 september 2012)

De 93 personer som riskerar åtal för separatism och som övergav sig till myndigheterna förra veckan vill ha garantier om beskydd och en rättvis behandling, sade biträdande premiärminister Yuthasak Sasiprapha.

Deras oro speglar vad de flesta människorna i södern vill ha, nämligen rättvisa och social jämlikhet, sade Yuthasak lördagen den 22 september 2012 i TV-programmet Yingluck Government Meets the People (Ratthaban Yinglak Phop Prachachon) รัฐบาลยิ่งลักษณ์พบประชาชน på TV-kanalen NBT.

Han sade att regeringens mål var att förbättra chanserna för barnen i de tre sydligaste provinserna att få tillgång till högre utbildning så att de kunde bli en del av de som arbetade med att lösa problemen i regionen, tillade han.

Trots att en bilbomb dödat sex personer i Pattani dagen innan insisterade general Yuthasak på att läget i söder var på väg att förbättras. Kommendanten för fjärde armén generallöjtnant Udomchai Thammasarorat hade berättat för honom att han var glad över att kunna se tecken på framgång, inklusive att en del avhoppare hade valt att prata, sade han.

Generallöjtnant Paradon Pattanathabut (Pharadon Phatthanathabut) ภราดร พัฒนถาบุตร, som var vice generalsekreterare för det nationella säkerhetsrådet (NSC) sade i samma TV-program att mötet mellan avhopparna och Udomchai var ett gott tecken. Paradon förväntade sig fler avhopp inom kort.


(Paradon Pattanathabut)

Då läget förbättrats övervägde myndigheterna att ta bort undantagslagarna i en del distrikt i de södra gränsprovinserna, sade Paradon.


Stavningsvarianter;

Paradon Pattanathabut; Paradorn Pattanatabut, Paradorn Pattanathabutr.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-10-20, 14.11
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.