Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Chalerm Yubamrung
Chalerm Yubamrung nekar till att ha blandat sig i DSI:s arbete (17 augusti 2012)

Biträdande premiärminister Chalerm Yubamrung förnekade fredagen den 17 augusti 2012 att han skulle ha blandat sig i departementet för särskilda utredningars (DSI) arbete. Det handlade om DSI:s undersökning av de 91 dödsfallen i samband med det politiska våldet 2010.

Chalerm, som var ansvarig för polisen, talade efter att Demokratiska partiet hade uttryckt sin oro över en order från premiärministerns kansli som utnämnt 50 polisofficerare till DSI som "utredare för speciella ärenden".

Demokratiska partiet menade att detta var ett försök på att få inflytande över utredningen. Abhisit sade att han skulle stämma Chalerm för myndighetsmissbruk om han försökte påverka utredningen.

Chalerm hävdade att utnämningarna var juridiskt korrekta och förnekade inblandning i DSI:s arbete. Han sade att detta var omöjligt då undersökningsprocessen var grundad på fakta, dokument, fysiska bevis och vittnen.

Tillfrågad om varför så många polisofficerare utnämnts till uppdraget avböjde Chalerm att kommentera i detalj och svarade bara att det handlade ett omfattande ärende med en mängd undersökningsrapporter. Han insisterade på att utnämningarna inte hade för avsikt att skynda på ärendet.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-04-01, 10.38
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.