Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Boonsom Thongsriprai
Vichien Potposri beordras åka till det oroliga södra Thailand (31 augusti 2012)

Premiärminister Yingluck berättade fredagen den 31 augusti 2012 att hon beordrat det nationella säkerhetsrådets (NSC) generalsekreterare Vichien Potposri i att resa till södra Thailand för att informera sig om läget där.

Polisgeneral Vichien kommer att besöka de tre sydligaste provinserna under morgondagen berättade hon. Yingluck sade att hon fått en rapport om de senaste oroligheterna i de tre gränsprovinserna.

Boonsom Thongsriprai (Bunsom Thongsiphrai) บุญสม ทองศรีพราย, som var ordförande för Federation of the Three Southern Border Provinces Teachers (Prathan Samaphan Khru 3 Changwat Chaidaen Phak Tai) ประธานสมาพันธ์ครู 3 จังหวัดชายแดนภาคใต้, sade på fredagen att han trodde att rebellerna ville visa sina muskler.

Även om inte någon lärare hade dödats eller skadats i förbindelse med morgonens händelser hade lokalbefolkningen påverkats både direkt och indirekt och då speciellt lärare. Många lärare i Pattani, Yala och Narathiwat var skräckslagna efter de senaste incidenterna och erkände att de tappat modet och inte längre litade till sin egen säkerhet, förklarade Boonsom.

Boonsom berättade att han varit i kontakt med alla skoldirektörer i de tre södra gränsprovinserna för att diskutera temporära stängningar av skolorna om det var nödvändigt av säkerhetsskäl.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-10-27, 18.01
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.