Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Pokin Polakul
Pokin Polakul blir ledare för en kommitté för författningsändringar (7 augusti 2012)

Partierna i koalitionsregeringen har bildat en gemensam kommitté för att studera eventuella författningsändringar, berättade Puea Thais Samart Kaewmeechai onsdagen den 1 augusti 2012.

Samart berättade att kommittén som bestod av 11 personer skulle titta på olika problem i förbindelse med regeringens försök att ändra i författningen från 2007. Kommittén skulle sedan avgöra om förslaget till författningsändringar skulle tas upp för en tredje behandling i parlamentet.

Tisdagen den 7 augusti höll kommittén sitt första möte. Pokin Polakul utsågs till ordförande och Pongthep Thepkanjana till vice ordförande. Pokin och Pongthep var som tidigare omtalat gamla styrelsemedlemmar för det upplösta partiet TRT, men deras tidigare förbud att verka politiskt hade nu upphört.

Pokin sade att man under dagens möte hade givit kommitténs medlemmar uppgiften att granska författningsdomstolens uppfattning och de individuella domarnas inställning.

Koalitionsregeringens partiers representanter skulle ge sin syn på domstolens beslut till kommittén vid dess nästa möte den 20 augusti, sade han.

Pokin sade att han inte visste när hans kommitté skulle bli färdig med sitt uppdrag.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-10-20, 13.34
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.