Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Robert Amsterdam
Prayut Chan-o-cha stämmer Robert Amsterdam (19 augusti 2012)

Den 19 augusti 2012 blev det känt att överbefälhavaren Prayut Chan-o-cha hade stämt UDD-advokaten Robert Amsterdam, Thaksin Shinawatra och en icke namngiven thailändsk kvinna för förtal.

Enligt anmälan hade Amsterdam hållit ett kränkande tal på engelska från en scen i Ratchaprasong-korsningen den 19 maj 2012. Amsterdam skulle då ha sagt att armén köpt vapen från USA för att använda dessa mot det thailändska folket. Han hade också sagt att amerikanska rådgivare hade utbildat den thailändska arméns krypskyttar. Amsterdams tal hade översatts till thai av den icke namngivna kvinnan.

Polisen och generalmajoren Anuchai Lekbamrung, som var vice polischef vid huvudstadspolisen, berättade att huvudstadspolisen hade bildat en utredningsgrupp för att titta på ärendet.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-11-22, 13.21
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.