Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Suthin Taratin
Suthin Taratin blir skjuten (26 januari 2014)

Den regimkritiske ledaren Suthin Taratin (Suthin Tharathin) สุทิน ธราทิน (29 juli 1961-26 januari 2014) blev söndagen den 26 januari 2014 skjuten till döds. Kalabalik hade utbrutit på platsen och ett tiotal andra hade skadats i tumultet.

Suthin Taratin hade skjutits i huvudet när han höll tal på flaket till en bil, berättade talesmannen Akanat Promphan på en presskonferens.

Thailands valkommission meddelade att 19 av 50 vallokaler hade tvingats stänga sedan demonstranterna belägrat byggnaderna och hindrat valförrättare att komma in. Över två miljoner hade registrerat sig för att delta i förhandsröstningen.

Aktivisterna hade lyckats med att förhindra röstningen vid 45 av 50 vallokaler i Bangkok, berättade en statssekreterare enligt Reuters. Ute i landet hade det varit något lugnare och förhandsröstandet hade hindrats i 10 av 76 provinser.

Under lördagen hade en av premiärminister Yingluck Shinawatras ministrar sagt att hon kunde tänka sig att ställa in valet den 2 februari. Men då var oppositionen tvungna att lova att sluta med sina gatuprotester och att tillåta ett senare val.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-10-20, 20.08
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.