Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Nurak Mapraneet
Begäran mot Abhisit (16 maj 2013)

Torsdagen den 16 maj 2013 accepterade författningsdomstolen med röstsiffrorna 7-2 att behandla en begäran att undersöka om Abhisit Vejjajiva var berättigad att sitta kvar som parlamentsledamot, efter sitt retroaktiva avsked från det militära.

Domstolens talesman Pimol Thammapitakpong berättade att denna begäran hade lämnats in av 134 parlamentsledamöter, inklusive representanthusets talman Somsak Kiatsuranont.

De två domarna som röstat emot begäran var Nurak Mapraneet (Nurak Mapranit) นุรักษ์ มาประณีต (24 april 1949-) och Chat Chonlaworn.

Domstolen beordrade Abhisit att lämna in ett försvarsanförande inom 15 dagar. Abhisit förklarade att han var beredd att försvara sig.


Stavningsvarianter;

Nurak Mapraneet; Nurak Marpraneet.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-10-20, 17.45
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.