Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Rithikorn Saisanan na Ayutthaya
Rödskjortorna samlas vid Ratchadamnoenavenyn (10 april 2013)

Supportrar till UDD hade börjat samlas på Ratchadamnoenavenyn den 10 april 2013, nära demokratimonumentet för en demonstration till minne av de blodiga händelserna den 10 april 2010.

Omkring klockan 11.00 fanns de på båda sidorna av avenyn och en scen med ljudanläggning hade satts upp. Stånd som sålde souvenirer fanns som sedvanligt överallt i området.

Demonstrationen började klockan 13.00 då två parader begav sig ut från Phan Fa-bron och Sanam Luang för att stråla samman vid Demokratimonumentet. Demonstrationen förväntades hålla på till midnatt.

Polisöversten Rithikorn Saisanan na Ayutthaya (Ritthikon Saisanan na Ayutthaya) ฤทธิกร สายสนั่น ณ อยุธยา, som var chef över Samranrats polisstation, berättade att fyra poliskompanier hade utkommenderats för att upprätthålla lag och ordning.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-10-20, 17.40
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.