Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
UNESCO:s logotyp
Thailand stannar kvar i världsarvskommittén (13 oktober 2011)

Thailand kommer att fortsätta att vara medlem i världsarvskommittén, berättade utrikesminister Surapong Tovichakchaikul torsdagen den 13 oktober 2011.

Thailand kommer att skriva ett brev till UNESCO där man skulle be världsarvskommittén om att invänta domen från internationella domstolen, innan den tog ställning till Kambodjas plan om att sköta det världsarvslistade templet Preah Vihear.

Den tidigare ministern för naturresurser och miljö Suwit Khunkitti hade 2010 förklarat att Thailand tänkte lämna världsarvskommittén i protest mot Kambodjas förvaltningsplaner för Preah Vihear och det omtvistade området nära templet.

Men enligt Surapong hade beslutet inte varit officiellt utan krävde ett skriftligt godkännande från både den thailändske premiärministern och utrikesministeriet.

Surapong sade också att det var uppenbart att UNESCO fortfarande betraktade Thailand som medlem i världsarvskommittén då organisationen erbjudit hjälp för att restaurera historiska platser i provinsen Ayutthaya, som drabbats av de tidigare omtalade översvämningarna.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-12-05, 16.19
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.