Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Anutin Charnvirakul
UDD välkomnar Matchima-gruppen (7 november 2012)

Rödskjortorna kommer att välkomna ett beslut från Matchima-gruppen om att slå sig samman med partiet Pheu Thai. Detta berättade UDD:s Kokaew Pikulthong onsdagen den 7 november 2012. Denna grupp tillhörde, som tidigare omtalat, partiet Bhumjaithai.

Kokaew sade detta med tanke på en rapport om att Matchima-gruppens ledare Somsak Thepsuthin hade pratat om att återvända till Pheu Thai. Detta skulle han ha sagt under en middag med den tidigare premiärministern Somchai Wongsawat och hans fru Yaowapa på en restaurang i Bangkok under tisdagen.

Kokaew sade också att UDD välkomnade andra medlemmar från partiet Bhumjaithai, men han sade samtidigt att man aldrig skulle acceptera medlemmar från Newin Chidchobs grupp. Han uppmanade andra politiska grupper att slå sig samman med Pheu Thai och lämna Demokratiska partiet att undra varför.

Inrikesministern och Pheu Thais partiledare CHarupong Ruangsuwan sade på onsdagen att beslutet var bra och demokratiskt. Han välkomnade det faktum att viktiga medlemmar från olika politiska läger hade träffats offentligt. Han hade ingen aning om vad som diskuterats, men betraktade det som en bra utveckling.

Charupong sade dock att det var upp till partiet Pheu Thai att besluta om huruvida man ville arbeta med andra politiska grupperingar. Charupong berättade att han tidigare hade arbetat med Somsak då han var arbetsmarknadsminister och han var övertygad om att han kunde arbeta med honom igen.

Denna artikel senast uppdaterad: 2020-10-17, 11.10
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.