Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Robert Amsterdam
Uppmaningen att arrestera Robert Amsterdam (12 oktober 2011)

Onsdagen den 12 oktober 2011 berättade parlamentsledamoten Vachara Phetthong från Demokratiska partiet att han skickat ett brev till biträdande premiärministern Chalerm Yubamrung. I brevet bad han honom att beordra polisen att arrestera den tidigare omtalade advokaten Robert Amsterdam, som arbetade för Thaksin.

Vachara sade att Amsterdam hade anmälts till avdelningen för brottsbekämpning (CSD) den 19 februari 2011, misstänkt för majestätsbrott. Anmälan baserades på innehållet i en skrift vid namn The Bangkok Massacres: A Call For Accountability, där Amsterdam var medförfattare.

Vachara sade att Amsterdam hade rest till Thailand och hade setts vid ett Bangkokfängelse där han besökte fängslade rödskjortor. Men han sade inget om när Robert Amsterdam hade anlänt till Thailand.

I brevet bad Vachara Chalerm att beordra polischefen Priewpan Damapong att i sin tur ge order till CSD eller den lokala polisen att arrestera Amsterdam. Om polisen och Chalerm inte agerade skulle de stämmas för tjänstefel, sade Vachara.

Denna artikel senast uppdaterad: 2020-05-30, 11.49
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.