Nutid - Yingluck Shinawatra blir premiärminister
Highslide JS
Yingluck Shinawatra
Misstroendeförklaringen mot regeringen (30 oktober 2012)

Regeringen och oppositionen har kommit överens om att genomföra en misstroendedebatt den 25-26 november och en förtroendeomröstning den 27 november, berättade oppositionens gruppledare Jurin Laksanawisit tisdagen den 30 oktober 2012.

Om misstroendedebatten inte var slutförd den 26 och fortsatte den 27 november skulle förtroendeomröstningen istället ske den 28 november, sade han.

Jurin sade att Demokratiska partiet skulle lämna över sin motion om en misstroendeförklaring mot regeringen till representanthusets talman den 9 november och att parlamentsmedlemmar från partiet Bhumjaithai också tänkte skriva under denna.

Han sade också att regeringens nyligen genomförda regeringsändringar var en förberedelse för den kommande debatten och inte bara för att effektivisera regeringsarbetet.

Handelsminister Boonsong Teriyapirom hade inte blivit ersatt då premiärminister Yingluck ville att han skulle svara på frågor om rissubvensionsprogrammet för hennes räkning. Men Boonsong borde ha ersatts från början på grund av hans inkompetens, sade Jurin.

Suphachai Jaisamut, som var vice generalsekreterare för partiet Bhumjaithai, sade på tisdagen att hans parti skulle diskutera om alla parlamentsmedlemmar skulle stödja misstroendeförklaringen.

För tillfället hade 27 av Bhumjaithais 34 parlamentsmedlemmar ställt sig bakom misstroendeförklaringen, tillade Suphachai.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-04-01, 10.52
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.