Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
PAD-supportrarna lämnar NBT
84 gulskjortor döms för ockupationen av NBT (30 december 2010)

Alla utom en av de 85 åtalade PAD-supportrar, som kallade sig Srivijaya-krigare (Nakrop Siwichai) นักรบศรีวิชัย, dömdes torsdagen den 30 december 2010 till fängelse av brottmålsdomstolen. Några av de dömda var under 20 år vid händelsen och fick därför villkorliga fängelsedomar.

De dömdes alla för ockupationen av TV-stationen NBT, på Vibhavadi Rangsit Road, i augusti 2008. Attacken mot TV-stationen hade skett den 22 augusti och ockupationen hade varat fram till den 26 augusti.

Åtalen mot de anklagade varierade från olaga sammankomst, uppvigling, väpnat intrång, skadegörelse på allmän egendom för mer än 600 000 baht, illegal användning av skjutvapen, och illegal användning av kommunikationsradioapparater.

Det hårdaste straffet blev 2 ½ års fängelse och det lindrigaste nio månader.

Som kuriosa kan nämnas att två av de anklagade även hade åtalats för innehav av blad från krathom-trädet กระท่อม (Mitragyna speciosa), som innehåller en substans som klassas som en illegal drog.

Du kan läsa mer om drogen krathom längre fram i avsnittet ”Yingluck Shinawatra blir premiärminister,” artikeln ”Förslaget om legalisering av krathom (2 oktober 2013).”


Stavningsvarianter;

Krathom; Kratom.

Srivijaya-krigare; Naclop Srivichai, Srivichai warriors, Srivijaya warriors.

Denna artikel senast uppdaterad: 2020-10-21, 20.26
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.