Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Wiphuthalaeng Pattanaphumthai
Nya åtal mot UDD-ledarna (7 juli 2010)

Onsdagen den 7 juli 2010 åtalades formellt fyra UDD-ledare i brottmålsdomstolen. Det handlade om påstådda brott begångna i förbindelse med demonstrationer framför Prem Tinsulanondas residens den 22 juli 2007. De fyra ledarna var Veera Musikapong, Nattawut Saikua, Wiphuthalaeng Pattanaphumthai och Weng Tojirakarn.

De hade lett tusentals rödskjortor som demonstrerat framför Prems residens där de krävt att han skulle avgå som president för riksrådet. De fyra befann sig sedan tidigare i häkte anklagade för terrorism.

Tre andra UDD-ledare hade tidigare åtalats för samma brott, men i ett annat brottmål. De tre var Noparuj Vorachitwuthikul (Noppharut Worachitwuthikun) นพรุจ วรชิตวุฒิกุล, Veerasak Hemthilin (Wirasak Hemthilin) วีระศักดิ์ เหมธิลิน och Wanchai Naphuttha วันชัย นาพุทธา

På torsdagsmorgonen den 8 juli fördes de fyra ledarna till domstolen där de förnekade alla anklagelser som riktats mot dem. De har anklagats för olaga sammankomst, uppvigling och ohörsamhet mot polisen då de vägrade avsluta sin demonstration.

Domstolen ajournerades sedan till den 23 augusti för undersökning av bevisen och de åtalade fortsatte att vara häktade. En grupp rödskjortor var på plats för att visa sitt stöd för de åtalade.


Stavningsvarianter;

Noparuj Vorachitwuthikul; Nopparut Vorachitwutthikul, Nopparut Worachitwutthikul.

Veerasak Hemthilin; วีระศักดิ์ เหมะธุลิน.

Wanchai Naphuttha; Wancha Naphuttha, วันชัย นามพุทธา.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-04-04, 19.19
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.