Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Pornwat Thongsomboon
Seh Daeng och Pornwat Thongsomboon arresteras på nytt (6 mars 2010)

En ny arresteringsorder har utfärdats mot Pornwat Thongsomboon, alias K-Thong, för att han har hotat allmänheten, sade polischefen Amnuay Nimmano onsdagen den 3 mars 2010. En video på YouTube ยูทูบ visade Pornwat där han förutspådde bombdåd och oroligheter i Bangkok från och med den 27 februari.

Enligt Amnuay riskerade Pornwat ett maxstraff på sju års fängelse om han befanns skyldig. Pornwat hade tidigare släppts fri mot borgen efter att ha arresterats i förbindelse med tillslaget mot generalmajor Khattiyas hus.

Pornwat blev arresterad då han satt i en bil tillhörande Khattiya på avdelningen för brottsbekämpnings (CSD) område och han sattes också i förvar här. Khattiya som kommit till CSD för att förhöra sig om ett frisläppande av Pornwat blev även han arresterad tillsammans med Pornwat.

På lördagsnatten den 6 mars belägrade rödskjortorna CSD och krävde att de skulle släppas mot borgen.

Det handlade om omkring 200 rödskjortor varav de flesta var taxichaufförer. De använde sig av nästan 100 taxibilar för att blockera CSD:s portar på Phahonyothin Road och de blockerade också vägen nära Lat Phrao Road (Thanon Lat Phrao) ถนนลาดพร้าว. De gick med på att häva blockaden sent på natten, men skulle samlas igen på söndagen.

Advokaten Uthai Sanaeha (Uthai Saneha) อุทัย เสน่หา som representerade Khattiya Sawasdipol begärde måndagen den 8 mars att Khattiya och hans sju fängslade medarbetare skulle släppas mot borgen.

Brottmålsdomstolen beviljade sedan att Khattiya och sex av hans medarbetare skulle släppas mot en samlad borgenssumma på 1,6 miljoner baht. Men Pornwat Thongsomboon nekades borgen. Domstolen menade att det fanns risk för fortsatt brottslighet från hans sida.

De sex medarbetarna till Khattiya som släpptes var Suraphat Chanthima สุรภัศ จันทิมา, Mongkol Saraphan (Mongkhon Saraphan) มงคล สารพัน, Chakchalat Kongsuwan (Chakchalat Khongsuwan) จักรชลัส คงสุวรรณ, Roengrit Tumthongkham เริงฤทธิ์ ตุ้มทองคำ, Jaran Loypoon (Yak) (Charan Loiphun) จรัญ ลอยพูล (ยักษ์) och Suvit Khirirak (Suwit Khirirak) สุวิทย์ คีรีรักษ์.


(Suraphat Chanthima)


(Mongkol Saraphan)


(Jaran Loypoon)

Khattiya och hans sex medhjälpare anklagades för att ha försökt hjälpa en misstänkt kriminell att undgå arrestering efter att polisen hittat Pornwat gömd i Khattiyas bil. Dessutom anklagades de för olaga vapeninnehav.


Stavningsvarianter;

Youtube; ยูทิวบ์.

Lat Phrao; Lad Phrao.

Suraphat Chanthima; Suwapat Chantima, Surapat Chanthima.

Mongkol Saraphan; Mongkol Sarapan.

Chakchalat Kongsuwan; จักรชลัช คงสุวรรณ.

Jaran Loypoon; Charan Loipul, Jaran Loipoon, Charan Loypoon, Yak Loipoon.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-09-03, 19.50
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.