Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Chai Chidchob, Newin Chidchobs far.
Chai Chidchob och förslaget om en amnestilag (30 december 2009)

Onsdagen den 30 december 2009 ombads Thaksin, av representanthusets talesman Chai Chidchob, att hålla en låg profil. Detta skulle öka hans chanser om en kommande amnestilag skulle antas för att skapa försoning i nationen.

Partiet Bhumjaithai var enligt Chai beredda att stödja en amnestilag. Då skulle Thaksin slippa fängelse och PAD-ledarna som var ansvariga för flygplatsockupationerna skulle slippa åtal.

Chai uppmanade också alla politiska partier, regeringen, oppositionen, rödskjortorna och gulskjortorna att inleda fredssamtal som skulle ledas av en lämplig opartisk person. Chai var övertygad om att konflikten kunde lösas genom samtal, men medgav samtidigt att han för tillfället inte hade något namnförslag på någon tänkbar medlarkandidat.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-03-29, 09.18
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.