Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Hälsoministeriet
Regeringens inställning till korruption (11 oktober 2009)

Regeringen har alltid betraktat korruptionsbekämpning som en mycket viktig fråga. Detta sade premiärminister Abhisit på söndagsmorgonen den 11 oktober 2009 i det TV-program som han medverkade i varje vecka.

Det handlade bland annat om misstankar om korruption i förbindelse med sjukvårdspengar på omkring 86.6 miljarder baht. "Om politiker avslöjas med att ha försett sig med hälsovårdspengar kommer de att straffas," sade Abhisit.

Läkare på landsbygden hade hävdat att projektet innebar upphandling av medicinsk utrustning till överpriser och att lokala sjukhus inte fått vara med i upphandlingsförfarandet.

Premiärministern sade att han därefter hade bjudit in läkare från provinsen för en diskussion och båda parter hade varit överens om att priserna var för höga och måste ner. Hälsoministeriet skulle se över priserna på medicinsk utrustning från olika oberoende leverantörer. "Alla som är inblandade i försök att förse sig med pengar på ett otillbörligt sätt kommer definitivt att rättsförföljas. Regeringen menar allvar med att få bort korruptionen," sade Abhisit.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-11-24, 17.06
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.