Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Abhisit Vejjajiva
Abhisits besök i Lopburi (12 september 2009)

Lördagen den 12 september 2009 hälsades premiärminister Abhisit välkommen till provinsen Lopburi av rödskjortorna. Välkomnandet bestod av vattenflaskor, plastmuggar, påsar med läsk, jäst fisk (pla ra ปลาร้า), stenar och skor som kastades mot hans bilkaravan. Demonstranterna bar också på plakat och man gjorde verbala utfall mot premiärministern.

Abhisit hade kommit till distriktet Tha Wung ท่าวุ้ง för att träffa och informera bönder från provinsen om regeringens politik angående garantipriser på jordbruksprodukter. Efter ett timslångt möte lämnade Abhisit och hans följe kommunkontoret.

Under besöket hade omkring 100 rödskjortor lyckats ta sig förbi ett stort antal poliser och soldater som skulle skydda Abhisit och hans sällskap. Det var då Abhisits bilkaravan lämnade kommunkontoret som hans bilkaravan attackerades, men ingen skadades under incidenten.

Rödskjortornas störande av Abhisits besök sågs som ett förspel till de kommande demonstrationerna den 19 september. Till synes opåverkad av attacken sade Abhisit senare att många av demonstranterna kom från tre andra centrala provinser och tillhörde en grupp som demonstrerat mot honom tidigare.


Stavningsvarianter;

Tha Wung; Amphoe Tha Wung อำเภอท่าวุ้ง.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-11-24, 16.44
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.