Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Utsikt över Dubai där Thaksin har sitt högkvarter
Thaksin inleder Pheu Thais valkampanj (8 april 2011)

Thaksin Shinawatra sade torsdagen den 8 april 2011 att han räknade med att få ett starkt inflytande på Thailands ekonomiska politik från sin exil, under förutsättning att oppositionspartiet Pheu Thai vann de kommande valen.

Thaksin sade under samtal med Wall Street Journal เดอะวอลล์สตรีทเจอร์นัล i Dubai att hans kortsiktiga mål för Thailand var att sänka bolagsskatterna och att få till stånd en amnesti för "alla som anklagats för politiskt relaterade brott" sedan militärkuppen 2006.

"Denna konflikt har nu pågått i fem år och många har drabbats både psykiskt och fysiskt. Vi behöver börja om på nytt för att hjälpa landet att blomstra igen,” sade han.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-03-29, 12.43
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.