Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Charnchai Chairungruang
Partiet Ruam Chart Pattana byter namn (7 april 2011)

Under en presskonferens den 7 april 2011 meddelades det att partiet Ruam Chart Pattana skulle gå samman med partiet Puea Pandin. Ruam Chart Pattana representerades av Wannarat Channukul och Puea Pandin av Charnchai Chairungruang.

Det nya partinamnet blev Chart Pattana Puea Pandin (Phak Chat Phatthana Phuea Phaendin)พรรคชาติพัฒนาเพื่อแผ่นดิน. De flesta medlemmarna från Puea Pandin valde att gå med i detta nya parti. Senare under 2011 fick förkortades partinamnet till det nuvarande namnet Chart Pattana.

Wannarat sade att Ruam Chart Pattana skulle hålla en partikongress för att få stöd för det nya partinamnet, Ruam Chart Pattana Puea Pandin. Processen med att byta namn på partiet räknades bli klart innan valen, sade han. Wannarat förnekade en rapport om att en del partimedlemmar hade hoppat av till partiet Bhumjaithai.

Charnchai sade att 99 procent av Puea Pandins medlemmar skulle byta till Ruam Chart Pattana Puea Pandin så fort som de kommande valen bekräftades. Omkring 1 procent av medlemmarna skulle stanna kvar i Puea Pandin som skulle fortsätta som ett eget parti och därmed inte upplösas.

Generalsekreteraren för Ruam Chart Pattana, Pradit Pataraprasit förnekade att han skulle byta till partiet Chartthaipattana där Sanan Kachornprasart var chefsrådgivare.

Suwat Liptapanlop, som var en nyckelfigur i Ruam Chart Pattana, sade att alliansen bildats för att få så många parlamentsplatser som möjligt i nordöst och då speciellt i provinsen Nakhon Ratchasima.

Om han själv skulle återvända till politiken skulle avgöras efter den 5 maj 2012 då det femåriga förbudet om att verka politiskt skulle upphöra för hans del. Suwat hade tillhört det förbjudna och upplösta partiet Thai Rak Thais inre krets.


Stavningsvarianter;

Chart Pattana Puea Pandin; Chart Thai Pattana Puea Pandin, Ruam Chart Pattana Puea Pandin (Phak Ruam Chat Phatthana Phuea Phaendin) พรรครวมชาติพัฒนาเพื่อแผ่นดิน.

Denna artikel senast uppdaterad: 2020-10-17, 10.54
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.