Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Brottmålsdomstolen
Anklagelserna mot Abhisit och tre andra ministrar avslås (1 februari 2011)

Brottmålsdomstolen avslog tisdagen den 1 februari 2011 PAD:s anmälan mot premiärminister Abhisit och tre andra ministrar för försumlighet, vilket påstods ha orsakat förlust av territorium till Kambodja.

De tre övriga ministrarna var biträdande premiärminister Suthep Thaugsuban, utrikesminister Kasit Piromya och försvarsminister Prawit Wongsuwan.

Anmälan hade lämnats in den 26 januari av Saemdin Lertbut och Tainae Mungmajon, som var två av de sju som arresterats av kambodjanerna den 29 december 2010.

Brottmålsdomstolen avslog anmälan med motiveringen att den lämnats till fel instans. Den skulle istället lämnas in till högsta domstolens kriminalavdelning för övervakning av innehavare av politiska ämbeten, sade domstolen.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-10-19, 18.16
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.