Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Chaiyasit Shinawatra
Chaiyasit Shinawatra och fortsatta politiska ambitioner (16 oktober 2010)

Chaiyasit Shinawatra berättade lördagen den 16 oktober 2010 att han kommer att försöka erövra en plats i representanthuset. "Personligen gillar jag inte politik. Men den nuvarande politiska situationen är skadlig för landet och jag måste engagera mig och hjälpa till för att lösa problemet," sade general Chaiyasit.

Thaksins kusin sade att han försöker vinna en parlamentsplats via Ratchaburi eftersom han tidigare arbetat där i flera år. Chaiyasit medgav dock att det kan bli svårt för honom att bli vald i denna provins då provinsen var ett starkt fäste för det regerande Demokratiska partiet.

Tillfrågad om möjligheterna att oppositionspartiet Pheu Thai skulle kunna bilda en enpartiregering efter nästa allmänna val svarade Chaiyasit att det ännu var för tidigt att uttala sig om detta.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-03-29, 12.29
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.