Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Konserten i Pattaya den 4 september
Thaksin förklarar sin tystnad (4 september 2010)

På lördagskvällen den 4 september 2010 förklarade Thaksin Shinawatra varför han varit så tyst den senaste tiden. Anledningen var, enligt honom själv, att han ville underlätta en försoning i landet.

"Då jag var tyst fanns det de som trodde att jag var död eller allvarligt sjuk. Men då jag hörde av mig blev jag anklagad för att skapa oro i landet," sade Thaksin i telefon till sina anhängare under en konsert i Pattaya.

Han förklarade också att trots att han var bosatt utomlands hade han varit behjälplig med råd till Pheu Thai. Det handlade om råd som skulle förbättra folks levnadsvillkor och hjälpa dem att bli av med sina skulder.

"Om det blev möjligt skulle jag gärna återvända för att hjälpa de människor som fortsätter att stödja mig," sade Thaksin.

Angående de parlamentsmedlemmar som lämnat Pheu Thai sade Thaksin att han var van vid att bli förrådd.

Han uppmanade sina anhängare att lägga ner rosor framför fängelser runt om i landet den 17 september. Detta för att uppmana regeringen att släppa de politiska fångarna. De hade bara kämpat för demokrati och var inga mördare, sade Thaksin.

Denna artikel senast uppdaterad: 2019-03-29, 12.19
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.