Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Rödskjortorna uppmanas klä sig i svart (23 augusti 2010)

Rödskjortor i hela landet uppmanades att klä sig i svart från och med tisdagen den 24 augusti till torsdagen den 27 augusti.

Denna uppmaning kom från Somyot Prueksakasemsuk måndagen den 23 augusti 2010. Han var nu på fri fot igen efter att ha suttit häktad i 84 dagar sedan den 24 maj. Somyot var ledare för June 24 Democracy Group (Klum 24 Mithuna Prachathipatai) กลุ่ม 24 มิถุนาประชาธิปไตย, som var nära förbundet med UDD.

Somyot sade att den 26 augusti 2008 var den dag då PAD ockuperade Government House, vilket senare eskalerade till blockaderna av flygplatserna Suvarnabhumi och Don Mueang. Rättsprocessen mot PAD har dragit ut på tiden, konstaterade han.

Somyot sade att June 24 Democracy Group ville att regeringen villkorslöst skulle släppa alla häktade UDD-ledare och supportrar. Man skulle driva en kampanj för detta på internet och Facebook.

Den 19 september 2010, som markerade fyraårsdagen för kuppen mot Thaksin, skulle hans grupp organisera aktiviteter i Chiang Mai för att uppmärksamma denna dag.


Stavningsvarianter;

June 24 Democracy Group; June 24 Democratic group.

Denna artikel senast uppdaterad: 2020-05-26, 18.11
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.