Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Winyat Chartmontri
UDD presenterar nya vittnen (2 augusti 2010)

Måndagen den 2 augusti 2010 bad UDD:s advokater att åklagarna skulle förhöra ytterligare 250 vittnen. Detta innan de bestämde sig för om de skulle åtala 25 UDD-ledare och supportrar för terrorism, vilket departementet för särskilda utredningar (DSI) ville. Bland de 25 fanns också Thaksin Shinawatra.

UDD-advokaterna Sommai Koosap (Sommai Kusap) สมหมาย กู้ทรัพย์, Ong-art Khamthong (Ong-at Khamthong) องอาจ คำทอง och Winyat Chartmontri (Winyat Chatmontri) วิญญัติ ชาติมนตรี lämnade över sin begäran till riksåklagare Julasing Wasantasing via åklagaren Ruj Khuensuwan (Rut Khueansuwan) รุจ เขื่อนสุวรรณ, som var åklagare för speciella ärenden.

Åklagarpanelen leddes av den vice riksåklagaren Waiwut Lortrakul och de beräknades vara färdiga med sitt arbete före slutet av augusti, sade Ruj.

UDD-advokaten Sommai sade att de vittnen som man ville använda sig av inkluderade akademiker som bevittnat våldet under UDD-demonstrationerna, folk som skadats i dessa incidenter och nära släktingar till de som dödats.

Om åklagarna inte biföll deras förslag skulle advokaterna ändå försöka få med dessa vittnen i en eventuell kommande rättegång för att bevisa de misstänktas oskuld, sade Sommai.

Advokat Winyat berättade också att en begäran om att UDD-ledarna Kokaew Pikulthong och Weng Tojirakarn skulle sättas på fri fot mot borgen skulle lämnas över till appellationsdomstolen under veckan.

UDD hade varit framgångsrika veckan innan då hovrätten beviljat UDD-ledaren Veera Musikapong borgen.


Stavningsvarianter;

Winyat Chartmontri; Winyat Chartmontree.

Denna artikel senast uppdaterad: 2020-04-09, 16.25
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.