Nutid - Abhisit Vejjajiva och Thaksins försök till återkomst
Highslide JS
Pithak Korkiatpithak
Regeringen anklagas för att glömma problemen i söder (21 augusti 2010)

Regeringen ägnar nu mer uppmärksamhet åt Preah Vihear än den pågående konflikten i Thailands tre sydligaste provinser. Detta sade Pattanis borgmästare Pithak Korkiatpithak (Phithak Kokiatphithak) พิทักษ์ ก่อเกียรติพิทักษ์ lördagen den 21 augusti 2010.

Han menade att befolkningen i de sydligaste provinserna kände sig bortglömda av regimen samtidigt som de tyckte att deras problem var så mycket viktigare.

Pithak påpekade att våldet i söder fortsatt att eskalera sedan 2004 och att man nu inte längre visste hur man skulle göra för att få ett slut på problemen. Det fanns inget som tydde på att oron skulle upphöra inom snar framtid trots att regeringen hade avsatt en stor del av budgeten för de sydligaste provinserna, sade han.

Pithak sade att lokalbefolkningen längs ner i söder ville att regeringen skulle ompröva och ändra sin politik för att få slut på våldet.

Denna artikel senast uppdaterad: 2018-10-19, 13.35
Följ oss:
Som prenumerant på uppdateringar kommer du att få löpande information från thailandshistoria.se om nya artiklar och sektioner på vår hemsida, samt annan thairelaterad information som kan vara intressant från utomstående källor.

I våra utskick finns länkar du enkelt klickar på för att avsluta prenumerationen på uppdateringar på thailandshistoria.se.

Genom att klicka på "Prenumerera" accepteras dessa villkor och prenumeration till
påbörjas.